A metropol.hu ír a veresegyházi Sulyán Cukrászdáról, amely immáron 44 éve üzemel. Tejfölfagyit is lehet kapni, ennek történetét mesélte el Sulyánné Belkó Kata, a családi vállalkozás mestercukrásza .
A tejfölt, azt mindenki szereti, az egy igazán magyaros íz, ezért gondolt rá. “Nagyon kevés cukrot teszünk csak a tejfölhöz, illetve egy nagyon magas zsírtartalmú és jó minőségű tejfölt használunk a készítéséhez. Szerintem nagyon-nagyon szereti mindenki, főleg a túrógombócfagylalttal párosítva” – mesélte az újságnak.
A fogadtatás eleinte vegyes volt, a vendégek először furcsán álltak a fagylaltpult előtt, amikor meglátták a “tejföl” feliratot az egyik ízesítést jelző táblácskán. Kata nevetve mesélte, hogy jöttek vicces kedvű vendégek, hogy
kérnének egy kis töltött káposztát is a tejfölfagyihoz, holott ebben az esetben egy teljesen más ízvilágot kell elképzelni.
Olyasmit, mint amit mondjuk a túrógombócra rakunk: ezt az enyhén édes tejfölt. Ez pont azt az ízvilágot hozza vissza.
“Nagyon sokáig csak szemeztem vele és nem mertem megkóstolni, mígnem egyszer úgy döntöttem, hogy kipróbálom a túrógombócfagyival kombinálva, és valóban azt az élményt hozza, hogy túrógombócot eszek tejföllel, de legalább hideg, ami így harminc akárhány fokban kifejezetten jó” – árulta el tapasztalatait a tejfölfagyiról a cukrászda egyik vendége.